De watersportvereniging “Bergumermeer”

De Haven

Reageren uitgeschakeld

De jachthaven van de watersportvereniging “Bergumermeer” is een moderne verenigingshaven met vaste ligplaatsen en veel ruimte voor passanten. De haven ligt in de route van midden Friesland naar het Lauwersmeergebied en de doorvaart naar Groningen (Duitsland). Reeds vele jaren wordt de haven bezocht door een groot aantal passanten die het fijn vertoeven vinden in onze haven. De haven wordt onderhouden door vrijwilligers en daar zijn we trots op dat zij zoveel werk doen voor de vereniging. Het centrum van Burgum, dat voorzien is van een goede middenstand, is op loopafstand van de haven te bereiken.

De haven van Bergum is gemakkelijk te bereiken vanaf het Prinses Margrietkanaal, komende vanuit westelijke richting ligt de haven ongeveer 150 meter na de brug van bakboordzijde. Komenden vanaf het Bergumermeer ongeveer 150 meter voor de brug aan stuurboordzijde. Wanneer u als passant de haven van Bergum binnenvaart ziet u, komende vanaf het Prinses Margrietkanaal, na ongeveer 200 meter aan de rechterzijde een aanlegsteiger. Aan deze steiger kunt u watertanken of gebruikmaken van het vuilwaterstation. Tevens is dit de meldsteiger. Meestal zal de havenmeester u aan zien komen en kunt u direct in overleg met hem een plaats toegewezen krijgen.

Vanuit de haven is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van het dorp. In dit centrum vinden we een uitgebreide middenstand. In de haven zijn winkelwagentjes aanwezig. De Schoolstraat en de Markt zijn gezellige straten om even te winkelen. Ook kan men er lekker eten. Men kan kiezen voor een eenvoudige maaltijd of een sfeervolle avond tafelen. Hiervoor kan men terecht bij acht verschillende gelegenheden.

Comments are closed.